Inspirerende Top2000-dienst in Emmaüskerk

Nieuws
Algemeen

Circa 125 belangstellenden woonden vrijdag 29 december in de Emmaüskerk de derde Hattemse Top2000-dienst bij. Wie vooraf de kerkzaal betrad kon al genieten van een ‘voorprogramma’ met een aantal videoclips op het beamerscherm.
De band Basil uit Kampen verleende voor de derde keer op rij muzikale medewerking en speelde onder meer nummers van Klein Orkest (Over de Muur), U2 (I still haven’t found what I’m looking for) en Robbie Williams (Angels). Ook werden na afloop van het officiële programma, dat precies een uur duurde, nog enkele extra nummers ten gehore gebracht voor zowel wie nog even bleef luisteren in de kerkzaal als wie al deelnam aan de ‘naborrel’ in de ontmoetingsruimte.
Het programma werd om half acht geopend met een gedicht van Hans Lambrechts waarin de woorden ‘ik’ en ‘hemel’ – passend bij het overall thema ‘Mijn hemel!!!’ – centraal stonden. Daarna stonden er onder meer optredens van Basil, een korte overdenking door ds. Wim Hortensius, een ‘ladderact’ van Marco Blanker & Bram Berends en een gebed uitgesproken door Marco & Karlien Lankman op het programma. Thoby Liefers (trompet) en Wim Hortensius (piano) speelden ook nog minimaal één keer met Basil mee. Verder staken Karlien en Jantine Liefers tijdens de dienst een kaars aan waaraan bezoekers op hun beurt een waxinelichtje konden aansteken en werd er nog ruimte geboden om eigen gedachten over de hemel op een wit stuk papier te schrijven.
Coen, Merijn, Thomas en Meike collecteerden na het officiële slotakkoord bij de deur naar de ontmoetingsruimte voor een hulpactie van Kerk in Actie en/of deelden kaarten uit met daarop afgedrukt de wens ‘Een sprankelend nieuwjaar!’ En ook Ewald en Marleen van Essen, Stefan Lankman en Gerrit Grit verleenden medewerking aan deze opnieuw mooie en inspirerende Top2000-dienst.