Taizé in Hattem

Activiteit
Algemeen
Datum: 
zaterdag 24 november 2018 - 19:30
Locatie: 
Grote of Andreaskerk

Zaterdagavond 24 november 2018 is er een Taizé-viering in de Andreaskerk, Markt 2 te Hattem. Dit keer met medewerking van professioneel harpiste Regina Ederveen. Zij speelt op virtuoze wijze op haar gouden harp en maakt graag muziek van harp tot hart. De pianobegeleiding wordt verzorgd door ds. Wim Hortensius.

Deze viering wordt gehouden volgens de karakteristieken van de gebedsvieringen in de kloostergemeenschap in het dorp Taizé in Frankrijk.
Er worden meditatieve liederen gezongen in verschillende talen en deze worden begeleid door harp en piano. De melodieën zijn eenvoudig en goed mee te zingen. De kerk zal sfeervol ingericht zijn met schemerlicht en veel brandende kaarsjes. Naast de liederen zal er een korte overdenking zijn,  ruimte voor stilte, meditatief gebed en de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken. Bijzonder om te beleven.

Om de liederen meerstemmig te kunnen zingen zal een  gelegenheidskoor de liederen repeteren op zaterdagmiddag 24 november vanaf 16.00 uur.
U kunt zich hiervoor opgeven via  hortensiusw@gmail.com. De viering zelf duurt van 19.30 tot ongeveer 20.15 uur. Toegang is gratis. Wilt u ons helpen de door ons gemaakte kosten te dekken, dan kunt u een vrijwillige bijdrage leveren. U  bent van harte welkom.