Kloosterweekend

Activiteit
Leerhuis
Datum: 
vrijdag 16 juni 2023 - 8:00
Locatie: 
Egmond

In het weekend van 16 -18 juni houden wij een kloosterweekend.
Drie jaar geleden bezochten wij de trappistenabdij Koningshoeven onder Tilburg. Dit keer gaan wij naar Noord Holland, naar de St. Adelbertabdij in Egmond-Binnen.
Hier wonen monniken die net als de trappisten leven volgens de regels van Benedictus. Wij zullen hun dagorde volgen, waarbij dagelijks zes getijden/vieringen worden gehouden,
tussen 6.00 uur en 20.00 uur. Daarnaast houden wij een eigen bescheiden programma aan de hand van het motto van de abdij: Deo vacare: Vrij zijn voor God.
Het ligt in de bedoeling ook een rondleiding en/of een gesprek met een broeder te houden.
Wij worden vrijdagmiddag 16 juni welkom geheten in de abdij en het weekend duurt tot zondagmiddag 18 juni. Alle gastenkamers hebben een eigen douche en toilet. De voeding is zoveel mogelijk puur en/of biologisch. Inclusief de twee overnachtingen, maaltijden en vervoer (met eigen auto’s) komt de prijs uit op ongeveer 150 euro. Voor wie dit bedrag een probleem is, kan dat bij mij aangeven.
Heb je altijd al eens aan het kloosterleven willen proeven, dan is dit je kans! Er is naast mij plaats voor 11 mensen en hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wij hopen op een inspirerend weekend!

Inleider en contactpersoon:
ds. Wim Hortensius