De toekomst van de PKN en onze PKN-gemeente

Activiteit
Leerhuis
Datum: 
maandag 13 november 2023 - 20:00
Locatie: 
Emmaüskerk

Over de toekomst van de PKN en onze PKN-gemeente
Op maandag 13 november 2023 komt ds. René de Reuver een leerhuisavond verzorgen over de toekomst van de Protestantse Kerk in Nederland. Ds. René de Reuver is geboren in Capelle aan den IJssel in 1959. Hij groeide op in de Gereformeerde Gemeenten en in de Nederlands Hervormde Kerk. Hij studeerde theologie in Utrecht en promoveerde in 2004 aan de Vrije Universiteit. Zijn proefschrift kreeg als titel “Een kerk in meervoud” mee. Hij is gemeentepredikant geweest in Sebaldeburen, Boskoop en Den Haag. In 2016 werd René de Reuver benoemd tot scriba van de Generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederland. De Generale Synode is het hoogste besluitvormingsorgaan binnen de PKN.

Als leerhuiscommissie zijn wij verrast dat Ds. de Reuver ingaat op ons verzoek om een leerhuisavond te verzorgen. Wij hebben hem gevraagd of hij wil ingaan op de volgende vragen:

·       Hoe ziet de Protestantse Kerk eruit over 20 jaar? Wat zijn de verwachtingen?·       Hoe kunnen wij met deze verwachtingen nu al rekening houden? 

·       Hoe wordt de verhouding tussen de landelijke PKN en de plaatselijke PKN-gemeenten?

·       Hoe houden wij jonge en oudere mensen vast en/of worden/blijven we een aantrekkelijke gemeente? 

Wij denken in ds. De Reuver een spreker gevonden te hebben die ons vanuit zijn grote kennis en ervaring in de plaatselijke en landelijke kerk kan inspireren! Allen van harte welkom!