Het Eetcafé in coronatijd

Blog
Algemeen

In Zwolle wordt al meer dan 25 jaar elke woensdag een warme maaltijd aangeboden aan de arme kant van Zwolle: zwervers, verslaafden, eenzamen. De maaltijd wordt verzorgd door vrijwilligers uit verschillende kerken. Elke week wordt er gekookt voor ongeveer 80 mensen. Meestal is er genoeg eten, wat over is wordt zelfs meegegeven.

Ook het Eetcafé ondervindt de gevolgen van de coronamaatregelen. Het is niet meer mogelijk om ’s woensdag met elkaar te eten in de WRZV-hallen. Toch wordt er elke week voor de gasten gekookt. Nu worden de (60) maaltijden rondgebracht. In samenwerking met het Leger des Heils brengen we op woensdag de maaltijden met de soepbus naar de plekken waar ook de soepbus op andere dagen brood en soep uitdeelt. We bereiken zo een deel van onze gasten, maar ook de mensen die anders gebruik maken van de soepbusdiensten. Naast de warme maaltijd krijgen de gasten een toetje en een verrassingspakketje met fruit, koekje en een kaart met een Bijbeltekst.

De Bijbeloverdenking moeten ze nu missen. Vorige week woensdag had één van de gasten, een zwerfster, een Bijbel bij zich. Ze vertelde dat ze nu weet waar het coronavirus vandaan kwam. Ze las Psalm 91: 3 voor, over de zeer verderfelijke pest. Maar ze vond het een hele troost te weten dat God ons daartegen  beschermt. Zo kunnen ook wij van onze gasten leren.

Jaap Klaassen