taizé dienst in Andreaskerk

Kerkdienst
Algemeen
Datum: 
zaterdag 16 april 2016 - 19:30

Taizé in Hattem

Zaterdagavond 16 april om 19.30 uur is er een Taizé-viering in de Andreaskerk aan het Kerkplein. Deze allereerste Hattemse Taizé-viering heeft een oecumenisch karakter en is laagdrempelig.
Kenmerkend voor Taizé-vieringen zijn het zingen van meditatieve liederen en stilte. De liederen worden meerstemmig en in verschillende talen gezongen en muzikaal begeleid door een muziekgroep. (Ze bestaan uit twee of drie strofen die meermaals herhaald worden. De melodie is eenvoudig, na één of twee keer horen zing je het lied mee en dat is precies de bedoeling. De gedachte hierbij is dat het lied als een gebed in het onderbewustzijn een plaats vindt en zo langere tijd kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God). De liederen vormen de verbindende factor tussen de momenten van gebed, bijbel-lezing, stilte en meditatie. Daarmee onderscheidt deze viering zich van een kerkdienst met preek.
De stilte maakt dat het geraas in je hoofd verdwijnt en dat het hart leeg wordt van de alledaagse beslommeringen.
Taizé heeft een eigen stijl van inrichting. De ruimte is schemerachtig en er branden heel veel kaarsjes. De kleur oranje is nadrukkelijk aanwezig. Alleen al door de ruimte en sfeer voel je je welkom en opgenomen.
Iedereen is van harte welkom om deze viering mee te beleven.