kerkdienst in de Andreaskerk, zesde lijdenszondag

Kerkdienst
Noordwestwijk
Datum: 
zondag 22 maart 2015 - 10:00
Predikant: 
B.J.D. van Vreeswijk

‘God overwint’. Dat is het thema van het paasproject van de kinderen, die de kindernevendienst volgen. We willen hen leren dat God overwint. Het is heel belangrijk om te zien hoe God overwint. Dat gaat via het kruis. Een route die wij maar moeilijk vinden om te volgen en die zoveel vragen en weerstand oproept. De evangelist Johannes was erg onder de indruk geraakt van deze route die God kiest. Nergens anders is Johannes meer onder de indruk van Gods heerlijkheid dan aan de voet van het kruis. Hij wil ons steeds laten zien wat hij zelf ontdekt. Ons en onze kinderen. We luisteren op 22 maart naar Joh 18:1-27. Jezus laat zich gevangennemen. Wie zich voor wil bereiden op deze dienst kan zich de vraag stellen: waar blijkt in dit gedeelte Gods heerlijkheid?

De voorganger in deze dienst is de wijkpredikant ds. B.J.D. van Vreeswijk. In de bijlage vindt een overzicht van de dienst met de tekst van de liederen

Er is kindernevendienst voor de kinderen van de basisschool. Er zijn drie groepen, een groep voor kinderen uit groep 1 tot en met 3 van de basisschool, een groep voor de kinderen van groep 4 tot en met 6 en een groep voor groep 7 en 8. De kinderen komen eerst gezamenlijk met de ouders naar de kerk. Tijdens de dienst gaan zij naar een andere ruimte in de kerk.
Er is kinderoppas in Kerkplein 1. Deze ruimte is te bereiken via de kerk.