Top 2000 dienst op 29 december over ‘Message in a bottle’

Activiteit
Protestantse wijkgemeente De Rank
Datum: 
vrijdag 29 december 2023 - 20:00
Locatie: 
Emmaüskerk

Met medewerking van band Basil uit Kampen

In Hattem wordt dit jaar opnieuw een Top 2000 dienst gehouden. Het thema is ‘Message in a bottle’. De dienst wordt gehouden op vrijdag 29 december in de Emmaüskerk. De band Basil uit Kampen verleent muzikale medewerking. De starttijd is 20.00 uur.

 

Er worden popnummers ten gehore gebracht uit de Top 2000 die eind december op NPO Radio 2 wordt uitgezonden. Alle liederen sluiten aan bij het gekozen thema, waaronder ‘Aarde’ van Boudewijn de Groot en – uiteraard – het nummer ‘Message in a Bottle’ van The Police.

 

Live schakeling met Radio 2

In het draaiboek is onder meer tijd ingeruimd voor een theateract en inleiding door ds. Wim Hortensius, een live schakeling met het Top 2000 Café en een kaarsmoment. Flessen met een boodschap spelen een belangrijke rol in deze muzikale dienst. De meeste nummers worden live door Basil gespeeld.

 

Laagdrempelig

In tientallen Nederlandse steden wordt sinds 2013 één keer per jaar een Top 2000 dienst gehouden. Vijf jaar geleden werd de Stichting Top 2000 Kerkdienst opgericht met als droom zoveel mogelijk kerken inspireren om (pop)muziek een plek te geven in de kerk. Daarbij wordt de blik niet alleen op trouwe kerkgangers gericht maar ook op andere in popmuziek geïnteresseerde jongeren en volwassenen. De jaarlijkse top 2000 dienst in Hattem wordt georganiseerd door onze Protestantse Gemeente Hattem.

 

Inzameling voor goed doel

De toegang is vrij. Maar er wordt tijdens de dienst wel een vrijwillige inzameling gehouden voor het Rode Kruis. Je kunt zowel met contant geld als digitaal aan dit goede doel doneren.

 

Gezellig samenzijn na afloop

Na de dienst is er nog een gezellig samenzijn op het plein voor de Emmaüskerk met onder meer warme chocolademelk, glühwein en oliebollen.