Taizéviering

Activiteit
Algemeen
Datum: 
zaterdag 25 maart 2017 - 19:30
Locatie: 
Andreaskerk

Zaterdagavond 25 maart om 19.30 uur tot ± 20.15 uur is er weer een Taizé-viering in de Andreaskerk, Markt 2 te Hattem.

In de viering worden meditatieve liederen gezongen, in verschillende talen en allemaal begeleid door piano en fluitensemble. Ze worden vaak herhaald en daardoor vindt het een plaats in ons onderbewustzijn en werkt het door in de stilte van ons hart wanneer we weer alleen zijn. De melodie is eenvoudig en daarom is het voor iedereen goed mee te zingen.

De vorige keer was er wegens onverwachte grote belangstelling niet voor iedereen een liturgie en/of kaarsje. Uiteraard zal dit voor deze viering zeker wel het geval zijn. Ook de tekst op de beamer zal beter te lezen zijn. De viering wordt tevens uitgezonden op de kerk-TV.

De kerk zal schemerachtig zijn met veel brandende kaarsjes. Er is ruimte voor  een bijbellezing, een gebed voor de stad Hattem, stilte en meditatie, men kan een kaarsje aansteken en tussen dit alles door worden de liederen gezongen.

U bent van harte welkom om deze laagdrempelige viering mee te beleven. Toegang is gratis.

Om de liederen meerstemmig te kunnen zingen zal een  gelegenheidskoor de liederen repeteren op zaterdagmiddag 25 maart 2016  vanaf 16.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via  taizevieringenhattem@gmail.com.