The Passion in Hattem

Activiteit
Algemeen
Datum: 
woensdag 27 maart 2024 - 19:30
Locatie: 
Emmaüskerk

Het koor Koorbizniz uit Zwolle gaat The Passion opvoeren in Hattem! Het lijdensverhaal wordt verteld en gezongen aan de hand van hedendaagse Nederlandstalige popmuziek. Voor dit project hebben zich ook een heel aantal jongeren aangesloten bij het koor. Het is gegroeid uit een musicalkoor van de Oosterkerk, mijn vorige gemeente in Zwolle. Ik werk zelf ook mee aan deze Passion. Samen proberen wij een breed publiek te bereiken. We willen een toegankelijk verhaal vertellen dat zowel jong als oud aanspreekt.

De liederen en verbindende teksten van de Passion cirkelen dit jaar rond het thema verandering. Wij ontmoeten in het evangelie van Marcus een jonge man, die verder niet bij name wordt genoemd. Jij kunt het zijn. Hij is door Jezus geraakt. Hij blijft zelfs dicht bij hem als het gevaarlijk wordt, uiteindelijk vlucht hij als laatste. Wij kunnen ons in hem herkennen: het verlangen om dicht bij een ander te zijn, de moeite en onmacht om een ander echt te begrijpen, hoe kwetsbaar je bent als je je ware gezicht toont, teleurstelling om verloren idealen, de pijn om een ander los te moeten laten, het gevoel naakt te staan in een onherbergzame wereld.

Fascinerend is dat wij in hetzelfde evangelie opnieuw een jonge man ontmoeten, in het lege graf van Jezus. Is hij dezelfde? Kan een mens veranderen? Vanuit angst, verdriet en leegte naar vertrouwen, vreugde en hoop? Je wordt in deze Passion uitgedaagd om mee te gaan in deze beweging van Pasen.

De uitvoering, die ongeveer een uur zal duren, vindt plaats in de Stille Week, op woensdagavond 27 maart om 19.30 uur in de Emmaüskerk. Iedereen is van harte welkom!

                                                                                                                 ds.Wim Hortensius