Een dagje fietsen

Blog
Algemeen

Ja, veel mensen zoeken op dit moment naar mogelijkheden voor de vakantie. Wat is er mogelijk? Kunnen we naar het buitenland, of moeten we in Nederland iets zoeken? In een eerdere blog heeft ds. Van Vreeswijk deze vraag ook gesteld. Je kunt er heel wat tijd aan besteden om een geschikte vakantiebestemming te vinden. Het is wel jammer van de tijd, die je daaraan kwijt bent. Het is juist nu een schitterende tijd om in de omgeving een fietstocht of een wandeling te maken.

We zijn deze week dinsdag op de fiets gestapt en van Zwolle naar Vilsteren gefietst.
Het voorjaar met de verse planten en de jonge dieren spreekt over de rijkdom van de schepping. De natuur bruist van levendigheid. Je wordt er blij van en je krijgt zelf nieuwe energie. Elke vierkante meter is een wereld in het klein.
Je ziet het pas als je even stil staat, als je even je adem inhoudt. Zoals de natuur zich nu manifesteert, zo vind je dat in de zomer niet. Deze periode spreekt van de levenskracht die er in de natuur zit. Let op de activiteiten van de vogels, hoe ze hun nesten bouwen en hun jongen voeden. Kijk naar de vele insecten die  rusteloos bezig zijn.

Het staat allemaal in schril contrast met ons mensen, die door het virus soms gevangen zitten, of op zijn minst beperkt zijn in onze bewegingen. De schepping laat ons zien dat er leven en vrijheid is.
Maar het evangelie leert ons nog meer dat Jezus ons heeft bevrijd. Laten we in die vrijheid staan.

Jaap Klaassen